Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A jó párkapcsolat 10 parancsolata

2010.10.21

A jó párkapcsolat 10 parancsolata

 

 


Szerintem mindennek az alapja a hűség és a bizalom. Fontos, hogy bízzunk partnerünkben! Ellenkezõ esetben nem tudjuk elmondani legbelsõ érzéseinket, megosztani vele aggályainkat. Mindig kételkedni fogunk a másikban, és az jár majd folyton a fejünkben, hogy mikor mond igazat és mikor nem. Úgy gondolom, hogy ha már a kezdettõl nincs meg a bizalom - és egy bizonyos idõn belül azt nem is szerezzük meg -, akkor felesleges tovább folytatni az együtt járást.

 

 

 

A bizalomhoz szorosan hozzátartozik, hogy igazat mondjunk szerelmünknek, még akkor is, ha az fáj, vagy a kapcsolat végét jelenti. Mindenki megérdemli az õszinteséget, akár a múltat, akár a jelent illetõen.

 

 

 

Ne féltékenykedjünk! Ez megöli a szerelmet. Persze nem azt mondom, hogy legyünk közönyösek, mert jó az, ha van egy kis egészséges féltékenykedés, csak arra vigyázzunk, hogy ne vigyük túlzásba!

 

 

 

Ne legyen titkunk a másik elõtt, ne titkoljuk a múltbeli kapcsolatainkat! Mindent mondjunk el párunknak, ezzel megelõzhetjük, hogy más szájából hallja azt, amit nekünk kellene elmondanunk. Fontos tudatnunk a párunkkal, hogy most csakis õ van az életünkben - a múlt az megmarad a múltnak.

 

Kép

 

 

Beszéljünk meg mindent egymással. Mondjuk el véleményünket, döntsünk közösen! Ha a vélemények nem egyeznek, akkor válasszunk egy okos megoldást: az "aranyközéputat"!

 

 

 

Elveinket ne adjuk fel a másikért, inkább próbáljuk összeegyeztetni! Itt is érvényes az „aranyközépút" lehetõsége.

 

 

 

Minden összezördülés után beszéljük meg a dolgot partnerünkkel. Viszont a beszélgetést csak akkor kezdjük el, ha a harag már elszállt, különben újabb veszekedésben találjuk magunkat.

 

 

 

Ha a veszekedés este történt, akkor ügyeljünk arra, hogy haraggal ne térjünk nyugovóra. Elõtte mindenképpen béküljünk ki, még akkor is, ha a beszélgetés másnapra marad.

 

 

 

Próbáljuk meg az együttélést! Ne lakjunk túl sokáig a szülõkkel, különben rámehet a kapcsolatunk! Ismeri mindenki a mondást: "Két dudás egy csárdában nem fér meg!" Ha külön lakunk, akkor saját magunknak oszthatjuk be szabadidõnket, pénzünket; nem kell igazodni a velünk együtt élőkhöz, csak egymáshoz.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.