Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beszélgetés a családdal

2010.08.05

Beszélgetés a családdal


Kép

Nagyon fontos, hogy családunkkal jó kapcsolatba legyünk, hisz ők azok, akik segítenek nekünk, megvédenek és szeretnek minket. Mai cikkünkben leírtunk néhány tippet, hogyan kerülhetünk közelebb hozzájuk!


Beszélgetés a családdal
Nagyon fontos, hogy családunkkal jó kapcsolatba legyünk, hisz ők azok, akik segítenek nekünk, megvédenek és szeretnek minket. Családtagjainkban általában meg is bízhatunk, ezt pedig ki kell használni. Mai cikkünkben leírtunk néhány tippet azoknak, akik nem tudják, hogyan is közeledjenek családtagjaikhoz.

Anya-lánya kapcsolat
Az anyákkal való kapcsolatot tényleg ápolni kell, hisz sok erőt és szeretet adnak nekünk. Ha valami gondunk van a suliban, a barátainkkal, vagy egyszerűen csak szeretnénk pletykálni egy kicsit, akkor ő ott van és meghallgat minket. Ez egy nagyon jó dolog, tehát fontos, hogy megbecsüljük. És természetesen viszonozni is kell ezt az egészet. Segítsünk be a házimunkában, vigyázzunk a kisebb testvérre, próbáljunk meg jó jegyeket szerezni és mi i törődjünk vele. Kérdezzük meg milyen volt a napja, érdeklődjünk iránta, menjünk el vele sétálni, vásárolni. Köszöntsük fel anyák napján, szülinapján, névnapján. Ennyi igazán jár nekik.
Ha pedig egykék vagyunk, még fontosabb, hogy jóba legyünk az anyukánkkal, (és persze az apukánkkal is) hisz ilyenkor nincs testvér, akinek kiönthetjük a szívünket.

Apa-lánya kapcsolat
Természetesen az apákkal is jól kell kijönnünk. Sokan nem tudjuk, hogyan is kerülhetnénk közelebb az apukánkhoz, hisz vele általában nincs annyi témánk. De néha egy kis beszélgetés, Tv nézés, vagy kiruccanás is közelebb hozhat minket. Nekik is sok minden miatt hálásak lehetünk, szóval megérdemlik a figyelmet. Vannak kifejezetten apás lányok is, akik inkább az apukájukkal szeretnek beszélni, velük könnyebben feloldódnak.

Ha lány tesónk van..
Nézzük először mi a helyzet a nővérekkel. Egy nővér nagy kincs, ez való igaz. Hiszen sok eset van, hogy mondjuk, anyukánknak nem merjük elmondani fiú ügyeinket vagy egyéb problémáinkat, ilyenkor egy nővér tökéletes társ. Sok-sok tanácsot adhatnak nekünk, legyen szó öltözködésről vagy éppen a menstruációról. Ha szeretnénk közelebb kerülni hozzájuk, szervezzünk közös programokat, vagy csak egyszerűen beszélgessünk, nézzünk meg egy filmet, szórakozzunk egy kicsit.

Azonban lehet, hogy kishúgunk van. Ez is egy nagyon jó dolog, hisz ilyenkor mi vehetjük át a nővér szerepet. Persze biztos vannak pillanatok, mikor úgy érezzük, hogy kicsit már sok amit csinál, de ezt el kell viselni. Szeressünk, tanítgassuk, barátkozzunk és játsszunk vele, hogy később majd megbízzon bennünk, és ha valami gondja van, bátran forduljon hozzánk. Erre persze hívjuk fel a figyelmét szóban is!

Ha fiú testvérünk van..
Szintén kezdjük a sort az idősebb testvéres esettel. Ha egy báttyal áldott meg minket a sors, akkor annak kell örülnünk. Nem kell azt gondolni, hogy a fiú-lány testvérek között nem lehet szoros kapcsolat. Csak arra kell figyelnünk, hogy beszélgessünk, töltsünk el vele sok időt. Érdeklődjünk iránta, esetleg segítsünk be neki a házimunkába.

Ha pedig kisöcsénk van, akkor szintén csak azt tudjuk mondani, hogy legyünk jó nővérek. Játsszunk, beszélgessünk velük, hogy minél jobb legyen a kapcsolatunk és ez a későbbi időkben majd meg is maradjon.

Nagyszülők
Egy kedves mama is nagy áldás. Előfordulhat, hogy egykék vagyunk, és esetleg anyukánknak sem merünk elmondani minden dolgot. Ilyenkor bátran forduljunk a nagymamánkhoz, hisz ő biztosan meghallgat minket. Az persze előfordulhat, hogy tovább adja majd az anyukánknak is. De természetesen a papánkkal is megoszthatjuk személyes dolgainkat, titkainkat.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.